NOTÍCIES / Costa Daurada Life per al mercat Francès Costa Daurada Life per al mercat Francès


20 setembre, 2019

Costa Daurada Life per al mercat Francès

Costa Daurada Life per al mercat Francès

Més de 80 agents de viatges francesos, representants de comitès
d’empresa i periodistes, descobriran el territori durant tres dies.

Més de 80 agents de viatges francesos van arribar ahir a la Pineda amb l’objectiu de descobrir la Costa Daurada durant tres dies a través de la seva pròpia experiència, de forma autèntica. L’objectiu és que coneguin el territori, la seva gent i la seva cultura més enllà del sol i les platges. I d’aquesta manera, el puguin recomanar millor als seus clients i turistes que estiguin interessats a passar les seves vacances aquí.

Després de l’èxit que va tenir la iniciativa anomenada Costa Daurada Life l’any passat entre agents espanyols, la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT), la Diputació de Tarragona i els Patronats de Turisme de Cambrils, Salou i Vila-seca han decidit aquesta vegada impulsar-la a nivell europeu. «Hem triat el mercat francès perquè és el mercat internacional més important a Catalunya i també en la Costa Daurada», explicava ahir Marta Álvarez, gerent de la FEHT.

Al voltant de les 11 del matí van començar a arribar els primers agents a l’Hotel Gran Pal·las de la Pineda. Jerome Pouil de l’agència de viatges Evasion Calafell, amb seu a la Pineda, i que també formava part de l’organització de l’esdeveniment, s’encarregava de donar-los la benvinguda. «Els agents vénen aquí a descobrir nous productes culturals i d’oci de la Costa Daurada», apuntava Pouil, que va defensar la tasca dels agents de viatges com a «necessària i imprescindible» encara que avui dia els usuaris puguin fer ells mateixos les seves reserves per internet: «Per a trobar visites guiades i aprofitar al màxim tots els dies de vacances és necessari un assessorament», va explicar

Elodie Grasset, de l’agència de viatges MH Travel, assenyalava que coneixen el nom de la destinació en general, però també ciutats com Reus, Tarragona o PortAventura però volem «descobrir productes originals d’aquí».

A part d’agents de viatges, aquest any l’experiència també es va destinar a comitès d’empresa així com periodistes francesos.

Hi havia representants de comitès d’empresa de fins a 300.000 empleats. Ells són els encarregats de recomanar la destinació als treballadors que en alguns casos, tenen subvencionats part dels seus viatges. Richard Smaniotto, de la companyia Fenwick, al costat de William Morillon de ATR, coincidien a afirmar que bàsicament coneixen la Costa Daurada pel bon temps, les seves platges i per PortAventura encara que no havien estat aquí amb anterioritat. «Volem descobrir el màxim de coses que es puguin fer a la regió, la seva cultura, la gastronomia…crec que menjarem bé», deia Smaniotto. Tots dos van destacar la proximitat de la Costa Daurada amb França, ho fa que sigui una destinació «molt atractiva».

Ahir també es va fer una primera presentació del territori als periodistes francesos de diferents mitjans: Quotidien du tourisme, Tiro Touristique, Tour Hebdo, Marseillaise, Envie d’ailleurs Mag i La Lettre T. Els professionals de la comunicació van preguntar si Salou continua tenint la imatge de turisme de borratxera però des de la FEHT van voler deixar clar que aquest tipus de turisme ha quedat enrere i ara s’aposta pel turisme esportiu «de debò» i pel familiar, entre altres.

Durant el dia d’ahir, els agents van visitar PortAventura al matí i Siurana a la tarda. Van acabar el dia amb un sopar en el Club Nàutic de Salou. Avui tenen previst realitzar un workshop, un taller amb les empreses del sector turístic. Menjaran en el Club Nàutic de Cambrils i a la tarda realitzessin visites guiades per Tarragona i Reus on podran descobrir els vestigis romans i modernistes de totes dues ciutats.

Finalment aquest divendres realitzaran un creuer per Salou, Cambrils i La Pineda, mentre que al migdia tenen programada una visita guiada per Vila-seca i un menjar as Castell.

Cal recordar que el Costa Daurada Life és una acció que s’emmarca dins del pla de promoció turística de la Costa Daurada signat pels Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada, Salou, Cambrils i Vila-seca, conjuntament amb la Federació Empresarial d’Hosteleria i Turisme (FEHT), i es finança gràcies a la taxa turística.


Notícies Relacionades