NOTÍCIES / Estudi sectorial del turisme a la província de Tarragona Estudi sectorial del turisme a la província de Tarragona


23 setembre, 2019

Estudi sectorial del turisme a la província de Tarragona

Estudi sectorial del turisme a la província de Tarragona

Representants de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) i el Departament d’Innovació Turística del centre tecnològic Eurecat van presentar, el 24 de juliol, el projecte del que serà el primer estudi sobre el sector turístic de la província de Tarragona: “El turisme en l’economia i la societat a la demarcació de Tarragona”. Aquest estudi ja s’ha iniciat i finalitzarà a finals de l’any 2021 i compta amb una inversió per part de la FEHT de 29.000 euros/any.

Es tracta d’un estudi ambiciós que pretén generar informació objectiva sobre la importància de l’activitat del turisme a la província de Tarragona. Així, Eduard Farriol, president de la FEHT, va explicar que l’objectiu és que l’estudi “ens aporti coneixement per millorar la competitivitat de la destinació durant els primers anys i, també, que ens doti de dades objectives que dimensionin exactament el pes del sector turístic a la nostra província i que ajudin a reconèixer el seu paper clau al territori”.

Farriol va afegir que “som conscients que el sector turístic a la província de Tarragona és un dels seus motors socioeconòmics. Cada any rebem milions de visitants, hi treballen milers de persones, tenim els millors càmpings d’Europa, el parc temàtic més visitat al sud d’Europa…” Tot i això, va reconèixer que “hi ha moltes dades del nostre propi sector que desconeixem”. Així doncs, per aquest motiu la FEHT està col·laborant amb el centre tecnològic Eurecat per realitzar el que serà el primer estudi en profunditat que comptarà amb cinc eixos estratègics: anàlisi econòmica; responsabilitat i sostenibilitat; qualitat; mobilitat, i atracció i retenció de talent.

Els cinc eixos de l’estudi

Salvador Anton Clavé, director del departament d’Innovació Turística d’Eurecat i catedràtic d’Anàlisi Geogràfica Regional de la Universitat Rovira i Virgili, va detallar els cinc eixos temàtics de l’estudi. Així, el primer serà “Anàlisi econòmica de l’activitat turística” i té per objectiu estimar quantitativament els impactes socioeconòmics. El segon eix, “Sostenibilitat i Responsabilitat”, pretén avaluar la sostenibilitat de l’activitat turística a la destinació i desplegar accions per augmentar la sostenibilitat i responsabilitat. El tercer eix serà el de “Qualitat” i vol promoure el desplegament d’un pla de qualitat integral pel turisme a la destinació. El quart, “Mobilitat”, buscarà com potenciar una gestió eficient dels fluxos de mobilitat interna i externa, en termes de competitivitat, sostenibilitat i responsabilitat i, finalment, el cinquè eix, “Atracció i retenció de talent” analitzarà com millorar la capacitat de gestió turística de les empreses i destinacions.


Notícies Relacionades